Nu kun je er lekker zoveel vulling tussen doen als je zelf wilt!
Benodigdheden
voor het deeg
260 g patent bloem of Zeeuwse bloem
5 g (ruim 1 tl) bakpoeder
40 g cacaopoeder
snufje zout
110 g zachte boter
170 g poedersuiker
1 ei
15 g melk
25 g 100% pure cacao chocolade, geraspt
1 tl vanille extract
koekjesstempel
voor de vulling
250 g poedersuiker
50 g zachte boter
30 g melk
1/2 tl vanille extract
Bereiding
Zeef bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom en zet apart.
Roer of klop met een deegklopper of houten lepel de zachte boter en het ei tot een gladde massa. Voeg hieraan de poedersuiker, melk en het vanille-extract toe en klop weer goed tot je een mooi glad beslag hebt. Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe aan het botermengsel en zet even een paar keer om.
Voeg vervolgens de geraspte 100 % pure chocolade toe. Roer weer door tot alles samenkomt en je eindigt met een mooi glad koekjesdeeg, dit duurt niet langer dan 30 seconden. Indien nodig kneed je het even snel met de hand na, maar beperk dit het tot een absoluut minimum. Wikkel het deeg in plastic folie, druk tot een platte schijf voor makkelijk uitrollen en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Als je nu een versiering wilt aanbrengen druk je een koekstempel voorzichtig in het deeg. Snijd de koekjes uit en leg ze op een bakplaat of bakpapier. Bak de koekjes in 12 tot 14 minuten gaar ( afhankelijk van je oven). Met deze chocoladekoekjes is het erg moeilijk om te zien of ze perfect gebakken zijn, dus het kan een paar keer bakken betekenen om achter je eigen optimale baktijd te komen.
Haal de koekjes uit de oven, laat ze op de bakplaat een paar minuten afkoelen en leg ze vervolgen op een rooster om volledig af te koelen.
Maak de vulling door de poedersuiker met de zachte boter, melk en vanille-extract tot een glad mengsel te kloppen. Spreid de helft van de koekjes royaal met de vulling en druk een tweede koekje er bovenop.
Deze koekjes kun je ook goed in de vriezer bewaren, zowel met als zonder vulling.
Bron: weekendbakery.com
Wat vind jij van dit recept?