Als dessert of als tussendoortje: een plakje cake smaakt altijd. Omdat het niet altijd een boter-, chocolade- of appelcake hoeft te zijn, bedacht Pascale Naessens een minstens even lekkere en gezondere variant: een yoghurtcake met bosbessen.
Benodigdheden
250 g Pur Natur yoghurt natuur
250 g bloem
250 g Pur Natur karneboter
180 g suiker
1 zakje vanille suiker
4 eieren
250 g bosbessen
Bereiding
Smelt de boter langzaam op een laag vuurtje, zodat deze niet bruin wordt.
In de tussentijd klop je de eieren luchtig met de suiker tot een glad mengsel. Wanneer de boter volledig gesmolten is, roer je deze voorzichtig door het eimengsel. Voeg daarna, beetje bij beetje, de bloem toe, terwijl je blijft roeren tot een glad beslag ontstaat.
Als laatste voeg je de romige Pur Natur yoghurt en de verse bosbessen toe, en spatel je alles voorzichtig door het deeg.
Giet het beslag in een met boter ingevette cakevorm en bak het gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot de cake goudbruin en gaar is.
Het recept ‘Yoghurtcake met bosbessen’ is afkomstig van Pascale Naessens.
Nog eenvoudiger
met 4 ingrediënten
Pascale Naessens is de leading lady als het gaat over eenvoudige en gezonde voeding. In dit boek focust ze meer dan ooit op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten en werk. Zo bewijst ze eens te meer dat gezonde voeding haalbaar is voor iedereen.
Wat vind jij van dit recept?