Benodigdheden
95 g ongebrande hazelnoten
2 medium handsinaasappels, schoongeboend
1 tl gemalen kaneel
140 ml zonnebloemolie
250 g lichtbruine basterdsuiker
2 middelgrote eieren
200 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
300 g winterwortel
50 g poedersuiker
185 g roomkaas naturel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150°C. Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag. Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de wortel op een fijne rasp en voeg toe.
Schep het beslag in de ingevette brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 minuten op gaarheid met een satéprikker. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer eventueel met worteltjes van marsepein.
12 personen
Foto: kingarthurflour
Wat vind jij van dit recept?