Benodigdheden
Bodem
80 ml kokosolie
200 g geroosterde hazelnoten
snuifje zout
6 ontpitte Medjoul dadels
Vulling
300 g cashewnoten, 1 nacht geweekt in koud water en gespoeld
600 g kokosnootyoghurt
4 el kokosolie
1 kl zout
80 ml agavesiroop
2 kl ciderazijn
200 ml frambozensap
Topping
1 pakje kokosslagroom
1 bakje frambozen
Bereiding
Bodem
Cutter de ontpitte dadels en hou opzij.
Cutter de hazelnoten.
Voeg de dadels toe aan de noten met een snuifje zout en de kokosolie.
Cutter alles door elkaar tot je een zanderige massa hebt en alles mooi samen blijft hangen (2 à 3 min.).
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Verdeel de helft van de mengeling over de bodem en druk egaal aan.
Werk verder de zijkanten af met de rest van de mengeling door goed aan te drukken.
Laat opstijven in de koelkast.
Vulling
Voor het frambozensap: laat 250 g diepvriesframbozen ontdooien, mix alles fijn en giet door een zeef.
Doe alles voor de vulling in een blender en laat 4 à 5 min. mixen tot een super romige massa. Voeg de laatste minuut de frambozencoulis toe.
Giet het mengsel uit in de vorm en zet één nacht in de koelkast
Klop de slagroom op en smeer op de taart. Versier met de frambozen.
Bron: Sofie Dumont
Wat vind jij van dit recept?