Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!
Benodigdheden
400 g silken tofu
300 ml sojamelk
5 el suiker
instant vanillepuddingpoeder
6 tl rietsuiker
fruit naar smaak, optioneel
Verder nodig
6 ovenvaste schaaltjes, Ø 9 cm
crème-brûléebrander
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng alles zorgvuldig in een blender, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig klopt.
Verdeel de crème over vuurvaste kommetjes. Zet ze in een warmwaterbad ongeveer 25 minuten in de oven op 160°C.
Haal het uit de oven, maar houd de kommetjes gedurende 10 minuten in het warmwaterbad. Laat vervolgens de kommetjes goed afkoelen in de koelkast.
Strooi een fijn laagje suiker over het oppervlak van elk schaaltje met crème. Gebruik een zeefje om een egaal laagje te verkrijgen.
Zet de kommetjes een paar minuten onder de hete grill, helemaal bovenaan in de oven of smelt de suiker met behulp van de gasbrander. De suiker moet smelten en karamelliseren, maar mag niet verbranden! Werk de crèmes één voor één af. Strooi dus telkens de suiker over één schaaltje en karamelliseer de suiker meteen daarna.
Garneer met fruit naar keuze en serveer.
Wat vind jij van dit recept?