In deze raw cheesecake zit enorm veel smaak. De bodem van dadels en noten is veel gezonder dan de normale, kruimelige variant. Het duurt wat langer om deze te maken, maar het is echt wel de moeite waard!
Benodigdheden
Korst
ontpitte dadels
noten
2 el kokosolie
Vulling
cashewnoten
kokosnootboter
geraspte schil van 2 citroenen
geperst sap van een citroen
ahornsiroop
kurkuma
Verder nodig
Bereiding
Week de cashewnoten een nacht in koud water. Of een half uur in kokend water. Laat uitlekken en spoel af voordat je aan de taartvulling begint.
Bereid de korst voor op de vulling. Doe de dadels, noten en 2 eetlepels kokosolie in een blender en mix tot een kleverig mengsel.
Druk de korst met je vingers in een springvorm en zet de vorm in de diepvries in afwachting van de vulling.
Doe de rest van de ingrediënten in een schoongemaakte blender en pulseer tot het mengsel zijdezacht en glad is.
Giet de vulling over de korst en laat een nacht opstijven in de koelkast of, als je haast hebt, een paar uur in de vriezer.
Het recept ‘Vegan cheesecake’ is afkomstig van The Queen of Delicious.
Klik hier voor het originele recept.
Cheesecakes van Berko
De Franse patisserieketen Berko, met filialen in Parijs, Brussel en zelfs Peking, weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. De basis is en blijft roomkaas en een brosse taartbodem, maar vanuit daar laat Berko je zien hoe je eindeloos kunt variëren. Kortom, met de cheesecake-recepten van Berko breid je je repertoire uit.
Wat vind jij van dit recept?