Een trifle ziet er spectaculair uit én is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Als je de bereiding van de crème anglaise en de meringue helemaal onder de knie hebt, kan je bovendien eindeloos variëren met de andere ingrediënten voor een trifle naar jouw smaak.
Benodigdheden
500 ml melk
6 eidooiers
300 g suiker, ultrafijn
1 vanillestokje
Voor de trifle
1 cake
100 ml Mandarine Napoléon of limencello
125 g frambozen
500 g aardbeien
Meringue
3 eiwitten
80 g poedersuiker
Verder nodig
gasbrandertje
Bereiding
Giet de melk in een kookpan. Snijd het vanillestokje overlangs middendoor en schraap er het merg uit. Breng de melk samen met vanillestokje en vanillemerg aan de kook.
Klop intussen de eidooiers schuimig met de suiker.
Haal het vanillestokje uit de melk. Klop de melk al roerend, in een dun straaltje, onder de eidooiers.
Doe alles terug in de kookpan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de dooiers beginnen te binden. Blijf wel onder het kookpunt, anders gaat de vanillecrème schiften.
Bedek de achterkant van je lepel met wat van het mengsel. Als je er een streep door kan trekken is de anglaise voldoende ingedikt. Giet over in een andere kom om af te koelen.
Snijd de cake in stukjes van 2 op 2 cm. Besprenkel de cake met Mandarine Napoléon.
Verdeel de cakestukjes in 4 grote wijnglazen en strooi er wat aardbeien en frambozen over.
Vul het glas verder met de crème anglaise en laat goed koud worden in de koelkast.
Voor het serveren maak je de meringue klaar.
Klop de eiwitten stijf en voeg in delen het poedersuiker toe. Schep de meringue bovenop de crème anglaise en vorm met de achterkant van een lepel wat pieken.
Bewerk de meringue met een gasbrandertje tot het goudbruin begint te kleuren.
4 personen
Bron: Lekker van bij ons
Wat vind jij van dit recept?