Kruidnoten zijn ondertussen ook onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. Zit je met een restje? Verwerk ze in een heerlijke originele tiramisu.
Benodigdheden
100 g kruidnoten
250 g mascarpone
2 eieren, gesplitst
50 ml koffie
25 ml koffielikeur
100 g suiker
snufje zout
Garnering
8 kruidnoten
50 g fondantchocolade
cacaopoeder
Bereiding
Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker. Doe er de mascarpone en de koffielikeur bij. Klop tot een gladde crème.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel ze voorzichtig door de mascarponecrème.
Doop de helft van de kruidnoten in de koffie en verdeel ze over vier glaasjes. Schep hierop een flinke schep van het mascarponemengsel.
Doop de andere helft van de kruidnoten in de koffie en verdeel deze over de laag mascarponemengsel. Verdeel tot slot de rest van het mascarponemengsel over de kruidnoten. Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Garneer de glaasjes met een beetje cacao, gehakte pure chocolade en enkele kruidnootjes.
4 personen
Bron: 15gram.be
Wat vind jij van dit recept?