Deze tarte tatin is lekker met een toefje slagroom. Voeg eventueel ook wat vanille-extract of oranjebloesemwater toe aan de siroop.
Benodigdheden
1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar
4 kweeperen, gepocheerd
150 ml pocheernat, van de kweeperen
100 g suiker
boter
Bereiding
Breng het pocheervocht van de kweeperen met de suiker aan de kook. Laat tot de helft inkoken op een zacht vuurtje tot je een siroop krijgt.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter en giet er de ingekookte siroop in. Verdeel de partjes kweepeer over de vorm. Leg hierop het vel bladerdeeg en duw de randen naar binnen in de taartvorm (24 cm).
Bak de taart 35 minuten in de oven. Haal uit de oven en draai de tarte tatin voorzichtig om op een rooster. Laat even afkoelen.
Bron: Libelle Lekker
Het grote Libelle kookboek
365 recepten voor elke dag
Het grote Libelle kookboek telt maar liefst 344 haalbare recepten voor elke dag. Dit boek is de ideale inspiratiebron voor wie elke dag wil koken met verse, kwalitatieve producten volgens het aanbod van de seizoenen.
Wat vind jij van dit recept?