Benodigdheden
50 ml frambozen-dessertsaus
100 g diepvriesframbozen of 100 g diepvriesaardbeien
2 el citroensap
1 tl citroenrasp
50 g poedersuiker
500 ml slagroom
50 g witte chocolade, geschaafd
Verder nodig
Bereiding
Mix met de handmixer de frambozensaus met de helft van de frambozen en met citroensap, -rasp en suiker tot een glad mengsel.
Giet de room erbij en blijf kloppen tot de slagroom goed stijf is. Dit duurt iets langer dan gebruikelijk.
Verdeel de rest van de frambozen over 4 glaasjes en schep hierop de room. Laat afgedekt opstijven in de koelkast.
Garneer met de witte chocolade en serveer direct.
Tip
Vervang de frambozen-dessertsaus door aardbeien- of bosvruchtensaus. Vervang de dessertsaus eens door frambozenlikeur.
Wijnadvies
Wit van de muskaatdruif. Wil je met belletjes? Neem dan Moscato van Yellow Tail. En anders de wat vollere en nog zoetere Castillo de las Almenas Moscatel.
4 personen
Bron: Boodschappen
Wat vind jij van dit recept?