Benodigdheden
Voor het zanddeeg
180 g tarwebloem
40 g amandelpoeder
120 g boter
30 g kristalsuiker
1 ei
Voor de vulling
120 g gesmolten boter
180 g donkerbruine suiker
1 ei
20 g maizena
1 snuf zout
Bereiding
Voor het zanddeeg
Doe de tarwebloem, het amandelpoeder, de kristalsuiker en de koude boter in een foodprocessor en blitz tot broodkruim. Voeg vervolgens het ei toe en blitz nog een aantal keer tot een mooi samenhangend deeg.
Wikkel je zanddeeg in vershoudfolie en plaats minstens 30 minuten in de koelkast.
Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol je zanddeeg uit tot 4 mm dikte.
Rol het deeg opnieuw over je deegrol en leg het voorzichtig in een ronde bakvorm (met losse bodem – diameter 20 cm).
Duw de randjes zachtjes aan en rol het overtollige deeg eraf met je deegrol of een scherp aardappelmesje.
Plaats in de koelkast tot je vulling klaar is.
Voor de vulling
Meng de gesmolten boter samen met de donkerbruine suiker, het ei, het zout en de maizena tot een gladde, lichtbruine massa.
Neem je bakvorm met zanddeeg uit de koelkast en giet de vulling er in een keer in.
Bak de suikertaart 30-35 min in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht).
1 taart
Bron: Njam – Julie Van den Driesschen
Wat vind jij van dit recept?