Tiramisu is echt zo’n speciaal recept dat iedereen vaak net even anders maakt. Probeer dit dessert maar eens met halfvolle stracciatella kwark.

Benodigdheden
4 blaadjes gelatine
200 ml houdbare slagroom, gekoeld
2 el suiker
50 ml melk
450 g halfvolle kwark stracciatella
1 kopje espressokoffie
1 pak lange vingers
100 g pure chocolade, gehakt
1 el cacaopoeder
Verder nodig
cakevorm
vershoudfolie
theezeefje
Bereiding
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker. Verwarm de halfvolle melk, knijp de gelatine uit en klop door de warme melk tot alles goed is opgelost.
Giet over in een kom en klop tot de melk wat is afgekoeld. Klop de kwark erdoorheen. Spatel de slagroom door de kwark en zet afgedekt circa 30 minuten in de koelkast.
Bekleed de cakevorm met folie. Giet de espresso in een diep bord. Doop de lange vingers heel kort in de espresso en bekleed de bodem van de cakevorm ermee.
Verdeel een derde van de chocolade erover en schep de helft van de stracciatellakwark erop. Herhaal dit nog een keer.
Bestrooi tenslotte met de rest van de chocolade en stuif de cacao erover met behulp van een theezeefje. Zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.
4 personen
Bron: Boodschappen
Wat vind jij van dit recept?