Benodigdheden
Voor de crumble
230 g boter
440 g bloem
2 tl speculaaskruiden
200 g donkere basterdsuiker
snufje zout
Voor de vulling
10 grote, friszure appels, bijvoorbeeld Granny Smith
½ tl citroensap
1 of 2 tl koekkruiden
2 tot 3 el lichtbruine basterdsuiker
200 g amandelspijs, gemengd met een opgeklopt ei
Extra’s
amandelschaafsel
kruidnoten
strooigoed
slagroom of Griekse yoghurt
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C.
Schil de appels en snij in kleine stukjes.
Meng er de koekkruiden, basterdsuiker, het citroensap en het mengsel van amandelspijs doorheen.
Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar en kneed goed door.
Vul de (ramekin) bakjes voor 2/3 met de appelvulling en maak het bakje daarna goed vol met de crumble.
Strooi er amandelschaafsel bovenop.
Bak de crumble in ongeveer 25-30 minuten mooi krokant en bruin.
Versier met extra kruidnootjes en strooigoed en eventueel wat slagroom of Griekse yoghurt.
8-10 porties
Bron: Dille & Kamille
Wat vind jij van dit recept?