Roze peperkorrels zijn eigenlijk geen echte peper, het zijn overheerlijke besjes met een peperige smaak. Maak er eens roze-peperijs mee.
Benodigdheden
400 ml room
250 ml volle melk
190 g suiker
4 eidooiers
1,5 el roze peperkorrels
Ook nodig
middelgrote pan
middelgrote kom
garde
siliconen spatel
elektrische mixer
ijsmachine
goed afsluitbare bak
Bereiding
Begin met het scheiden van de eieren, met het eiwit kun je een ander recept maken zoals bijvoorbeeld een pavlova of een dessert met meringues. Eiwit kun je in de koelkast bewaren voor ongeveer 2 dagen, of in de diepvries tot wel 3 maanden.
Kneus de roze peperkorrels, dit kun je doen met een vijzel of onderkant van een pan. Meng de gekneusde peper met room, melk en 85 gram suiker in een middelgrote pan. Verwarm op middelhoog vuur, maar zorg dat het niet te heet wordt.
Gebruik een elektrische mixer of garde om de eidooiers samen met de resterende 85 gram suiker te kloppen tot het schuimig en wit is geworden. Schenk voorzichtig het warme mengsel bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen. Als je dit te snel doet, of je klopt niet genoeg, zullen de eieren gaan garen en ontstaan er klontjes.
Schenk dan het mengsel terug in de pan en gaar het mengsel op laag vuur. Blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen. Het beste kun je hier een siliconen spatel voor gebruiken, omdat je dan makkelijk over de bodem kunt roeren zonder een stukje te vergeten. Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met je vinger een streep te trekken op de spatel. Als de streep zichtbaar blijft, is het mengsel gaar. Laat het mengsel afkoelen voor je het in je ijsmachine schenkt.
Schenk het mengsel in de machine en laat draaien voor ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt. Zodra het klaar is, schep je het in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer.
6 personen
Bron: Ohmydish
Wat vind jij van dit recept?