Geniet van de perfecte herfsttraktatie met deze heerlijke pompoencake met pecannoten! De combinatie van zachte pompoen en knapperige pecannoten zorgt voor een smaakexplosie in elke hap. Ideaal bij een kopje koffie of als zoete afsluiter van je maaltijd.
Benodigdheden
Voor de cake
200 g zachte boter
200 g lichtbruine (basterd)suiker
3 eieren
150 g pompoenpuree, vers of uit blik
1 kl vanille-extract
200 g zelfrijzende bloem
1 kl bakpoeder
2 kl kaneel
1 kl gemberpoeder
0,5 kl nootmuskaat
1 snuifje zout
70 g gehakte pecannoten
Voor de vulling
250 g zachte boter
450 g bloemsuiker
1 el kaneel
Voor de afwerking
100 g gehakte pecannoten
Bereiding
Het recept ‘Pompoencake met pecannoten’ is afkomstig van Julie Van de Driesschen.
Klik hier voor het originele recept.
Wat vind jij van dit recept?