Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters dessert.
Benodigdheden
350 g pompoen
1 appel
0,5 sinaasappel
1 zakje vanillesuiker
1 tl kaneel
Crumble
50 g suiker
50 g havermout
100 g speltmeel
80 g boter
handje hazelnoten
Verder nodig
4 kleine ovenschaaltjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil en snijd de pompoen in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 minuten. Schil ook de appel en snijd in stukjes. Giet de pompoen af en doe ze samen met de appel in een kom.
Stamp de pompoen en appel grof met een stamper. Voeg de vanillesuiker, sap en rasp van de halve sinaasappel en kaneel toe en meng door elkaar. Doe dit in ovenvaste schaaltjes.
Hak de hazelnoten grof en kneed deze samen met de havermout, meel, boter en suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel dit deeg over de schaaltjes met de pompoen en zet ongeveer 25 minuten in de oven.
Tip
Lekker met een toef slagroom of een schep yoghurt.
4 personen
Bron: Leuke Recepten
Wat vind jij van dit recept?