Benodigdheden
1 rol vers bladerdeeg 270 g
500 g mascarpone
200 g slagroom
½ vanillestokje, merg eruit geschraapt
375 g frambozen
2 el kristalsuiker
2 el poedersuiker voor decoratie, gezeefd
Bereiding
Oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven in 15 – 18 min. goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
De slagroom opkloppen met het vanillemerg en de kristalsuiker en vermengen met de mascarpone. De crème tot aan aan de rand gelijkmatig over de bodem verdelen en met de frambozen beleggen.
Net voor het serveren, met poedersuiker bestuiven.
Tip
Vervang de frambozen door een willekeurig seizoensfruit of beleg de taart met gegrilde nectarines.
Bron: tantefanny.nl
Wat vind jij van dit recept?