Het makkelijkste dessert op aarde, waarmee je ook nog eens hoge ogen scoort. Spectaculair en toch zo eenvoudig.
Benodigdheden
375 g fruit naar keuze
4 eieren
175 g witte basterd suiker
2 el maïzena
250 ml slagroom + el suiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 120°C. De volgende stap is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je een plastic kom gebruikt die ontvet is. Dit kun je doen door de kom met een beetje citroensap in te smeren en de kom vervolgens droog te maken met keukenpapier. Scheid het eigeel van het eiwit en doe de vier eiwitten in de ontvette kom. Mix de eiwitten luchtig en voeg de suiker in drie gelijke delen toe. Wanneer het eiwit glanzend wit is en je de kom boven je hoofd kan houden zonder dat het eiwit eruit valt, is het klaar. Spatel nog 2 tl maïzena en een snuf zout voorzichtig door de eiwitten. Leg de eiwitten met een lepel op een bakplaat met bakpapier. Maak een mooie cirkel en maak in het midden een kuiltje. Zet je oven op 150 graden Celsius. Bak de eiwitten ongeveer 1,5 uur in de oven en laat de meringue vervolgens afkoelen. Klop de slagroom met wat suiker stijf en verdeel over de meringue. Voeg eventueel passievrucht toe aan de slagroom. Niet te veel, dan wordt het te waterig. Snijd het fruit en verdeel over de slagroom.
Wat vind jij van dit recept?