Panna cotta is een ideaal dessertje om te serveren in een glaasje. Deze panna cotta wordt afgewerkt met abrikozen, maar andere zomertoppers zijn bijvoorbeeld een panna cotta met rabarber of een panna cotta met honing en vijgen.
Benodigdheden
Voor de panna cotta
4 blaadjes gelatine van 2,5 g
6 dl volle melk
6 dl room
1 vanillestokje
9 el suiker
Voor de abrikozen
350 g abrikozen
100 ml water
100 g suiker
1 steranijs
1 cm gember
oregano
Bereiding
Het recept ‘Panna cotta met abrikozen’ is afkomstig van Lekker van bij ons.
Klik hier voor het volledige recept.
Panna Cotta
Panna cotta is een overheerlijk Italiaans dessert op basis van room, suiker en een lekker smaakje. Na uitleg over de diverse ingrediënten en het allerbeste basisrecept voor de enige echte panna cotta volgen in dit boek 28 bijzondere recepten voor deze romige pudding met verrassende smaken, zoals panna cotta met amaretti of met witte chocola. Maar er bestaan ook nog hartige versies van dit romige gerecht, die ideaal zijn als voorgerecht, bijvoorbeeld met pesto of avocado!
Wat vind jij van dit recept?