Niet minder calorierijk, maar dit zoet bevat vaak wél meer voedingsstoffen. Deze omgekeerde bananen-karameltaart zoet je met kokosbloesemsuiker. Bonus: de bijzondere, eigen smaak.
Benodigdheden
125 g boter, op kamertemperatuur
125 g kokosbloesemsuiker*
3 eieren
300 g heel rijpe bananen, geprakt
300 g bloem
snufje zout
2 tl bakpoeder
rasp van 1 (bio)citroen
1 tl nootmuskaat
4-5 rijpe bananen
zure room, voor erbij
karamel
50 g boter + extra om in te vetten
100 g kokosbloesemsuiker*
Verder nodig
ingevette springvorm 24 cm Ø, bekleed met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Smelt voor de karamel de boter in een pan en roer de kokosbloesemsuiker erdoor. Verdeel over de bodem van de vorm. Klop voor het beslag de boter met de kokosbloesemsuiker met de mixer licht en romig. Voeg een voor een de eieren toe. Klop ook de geprakte bananen erdoor. Meng er dan de bloem, zout, bakpoeder, citroenrasp en nootmuskaat door.
Snijd de bananen in de lengte door en leg ze met de platte kant op de karamel. Verdeel het beslag over de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 60-70 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. De prikker komt er schoon uit als de cake gaar is. Lekker met wat zure room.
* Kokosbloesemsuiker is het gedroogde sap van kokosbloesem. Te koop bij natuurwinkels en goed gesorteerde supermarkten.
6-8 personen
Bron: Delicious
Wat vind jij van dit recept?