Wie Normandië zegt, ziet onmiddellijk appels, appelbomen en cider voor zich. Deze appeltaart is een favoriet!
Benodigdheden
125 g bloem
140 g koude boter
25 g basterdsuiker
mespunt zout
1 ei, gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
ca. 500 g goudreinetten
6 el appelmoes
35 g poedersuiker
Verder nodig
Bereiden
Zeef de bloem boven een grote kom. Snijd 100 g boter in kleine blokjes. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en de boter toe. Meng met een spatel of mixer alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg. Opgelet: meng niet te lang, want dan wordt het deeg stug.
Rol het deeg tot een bol, rol in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Schil de appels in hele dunne plakjes.
Vet de taartvorm in en druk het deeg gelijkmatig in de vorm uit. Schep de appelmoes er in en verdeel de appelschijfjes er cirkelvormig over.
Smelt de rest van de boter. Kwast de appeltjes in met gesmolten boter en strooi er wat poedersuiker over.
Bak de taart gedurende 45 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Strooi de rest van de poedersuiker over de taart (± 5 minuten voor einde baktijd).
Serveer de taart warm of koud. Met een bolletje vanilleijs erbij krijg je een overheerlijk dessert!
Wat vind jij van dit recept?