Deze mokkataart van biscuitdeeg is een klassieker en altijd een succes!
Benodigdheden
Voor het biscuit
1 biscuitbodem van 24 cm
Voor de vulling
trempeersiroop met koffielikeur
botercrème op basis van banketbakkersroom
40 ml hete espresso
40 g bruine basterdsuiker
2½ tl oplos-espresso
eventueel een scheutje crème de cacao
Verder nodig
boter, om in te vetten
nougatine, fijngehakt
mokkaboontjes, optioneel
chocoladeschaafsel, optioneel
fruit, optioneel
Bereiding
Bereid het biscuit als in dit biscuit recept en laat deze afkoelen.
Meng de hete espresso met de bruine basterdsuiker en de oplos-espresso en roer tot alles opgelost is. Klop het koffiemengsel door de botercrème en voeg indien gewenst ook de crème de cacao toe.
Snijd het afgekoelde biscuit tweemaal horizontaal door, zodat je drie plakken krijgt. Bestrijk de onderste laag met trempeersiroop en smeer hier een laag botercrème op. Bedek deze met de tweede laag biscuit en bestrijk ook deze met de trempeersiroop. Smeer ook hier een laag botercrème op, dek deze af met de laatste biscuitplak en bestrijk die met trempeersiroop.
Smeer de zij- en bovenkant van de taart af met de botercrème zodat er geen biscuit meer te zien is. Druk de nougatine tegen de zijkant van de taart totdat alles bedekt is. Doe de overgebleven botercrème in een spuitzak met een stervorming spuitmondje en spuit de mokkataart hiermee op.
Decoreer de mokkataart met fruit, chocoladeschaafsel of mokkaboontjes.
Haal de taart ruim voor het serveren uit de koelkast, zodat de crème op kamertemperatuur is.
10-12 personen
Wat vind jij van dit recept?