Een heerlijke warme moelleux met een zalig zoete lopende binnenkant. En daar dan nog een bolletje vers gemaakt vanilleijs bij, dessert heaven for sure!
Benodigdheden
100 g boter
2 el cacao
100 g pure chocolade, 66-70%
2 eieren
2 eierdooiers
100 g suiker
100 g bloem
boter om in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C.
Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacaopoeder. Smelt de boter en chocolade samen au bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen.
Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel.
Spatel de chocolade er door.
Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze er door.
Doe het beslag in de ovenvaste schaaltjes en zet ze tussen de 12 en 15 minuten in de oven.
Het is een beetje moeilijk om te schatten hoeveel tijd exact omdat de chocolade nog wel vloeibaar moet zijn van binnen. Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed.
Stort het cakeje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.
Tip
Je kan de moelleux au chocolat ook een dag bewaren bij kamertemperatuur of 2-3 dagen in de koelkast.
4 personen
Wat vind jij van dit recept?