Benodigdheden
Voor de meringue
6 eiwitten6
240 g kristalsuiker (+ 1 el extra)
2 kl bakpoeder
2 kl maïszetmeel
2 kl azijn
Voor het roomlaagje
300 ml slagroom
1 vanillestokje
1 kl rum (essence)
3 el poedersuiker
Voor de afwerking
300 g kleine aardbeien
1 el parelsuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 90°C. Maak de meringue. Klop het eiwit in een schone vetvrije kom met 1/3 van de suiker op in de keukenmachine tot het begint te glanzen. Voeg nog 1/3 van de suiker toe en klop verder. Voeg de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooi stijf en glanzend is.
Meng 1 eetlepel suiker met het bakpoeder en het maïszetmeel, roer er de azijn door en schep dit door het opgeklopte eiwit.
Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep het eiwit in kleine rondjes op de bakplaat. Bak 2,5 uur in de oven en laat de meringues nadien volledig afkoelen in de oven.
Haal het merg uit het vanillestokje en doe met de slagroom in een kom. Voeg de rumessence en de poedersuiker toe. Klop de slagroom stijf en zet koel weg.
Lepel wat van de room in het midden van de meringues en werk af met de aardbeien en de parelsuiker. Lekker met wat gehakte pistachenoten erbij.
Tip
Meringues drogen beter met de deur van de oven op een kier. Steek er eventueel een houten lepel tussen.
4 personen
Bron: Libelle Lekker
Het grote Libelle kookboek
365 recepten voor elke dag
Het grote Libelle kookboek telt maar liefst 344 haalbare recepten voor elke dag. Dit boek is de ideale inspiratiebron voor wie elke dag wil koken met verse, kwalitatieve producten volgens het aanbod van de seizoenen.
Wat vind jij van dit recept?