Deze mini Halloween pompoentaartjes zijn zo lekker en ontzettend makkelijk om te maken.
Benodigdheden
130 g boter op kamertemperatuur
185 g kristalsuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
280 g bloem gezeefd
½ tl bakpoeder gezeefd
abrikozenconfituur
Verder nodig
Bereiding
Klop met de mixer in een ruime kom de boter en suiker zeker 10 min. tot het luchtig en crèmig is. Voeg het ei en de vanillesuiker to en klop tot alles goed is opgenomen. Voeg dan in delen de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en spatel het luchtig door het beslag, zodat het een soepel deeg wordt. Leg het deeg afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Rol het deeg uit en steek er pompoenvormpjes uit. Steek uit de helft van de koekjes ook gezichtjes uit in het midden van het deeg.
Kook de inhoud van ½ potje abrikozenconfituur op laag vuur iets in en breng eventueel met wat citroensap extra op smaak. Leg telkens een heel koekje op de ingevette bakplaat, strijk daarover een dun laagje abrikozenconfituur, maar laat de randen vrij. Leg daarop steeds een uitgestoken koekje en druk de randen licht aan. Bak de koekjes in 12-15 minuten.
Wat vind jij van dit recept?