Een krokante bodem met een heerlijke mousse en een prachtig glazuur. Deze taart is niet alleen heel lekker, maar ook heel makkelijk om te maken.
Benodigdheden
Voor de gianduja
150 g geblancheerde, hele hazelnoten
100 g poedersuiker
1 mespunt zout of fleur de sel
150 g melkchocolade, 40% vaste cacaobestanddelen
Voor de bodem
150 g gianduja of hazelnootpasta
75 g gepofte rijst of feuilletine
Voor de vulling
275 g slagroom
250 g melkchocolade, met 40% vaste cacaobestanddelen
40 g eidooiers, van circa 2 biologische eieren
40 g fijne kristalsuiker
75 g melk
Voor het glazuur
8 g gelatine
225 g slagroom
75 g glucosestroop
100 g fijne kristalsuiker
50 g cacaopoeder
Verder nodig
blender
garde
steelpan
acetaatfolie
ring van 20 cm doorsnee en 3 cm hoog
Ook handig
Bereiding
Het recept ‘Melchocolade-taart’ is afkomstig uit ‘Franse taartjes, klein en groot’ van Meike Schaling.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?