Dit makkelijke Dulce de Leche ijs recept is een fantastische manier om overtollige slagroom te gebruiken en de perfecte manier om te beginnen als je altijd al ijs thuis hebt willen maken, zonder ijsmachine.
Tip: Wil je weten hoe je slagroom stevig en luchtig blijft? Bekijk dan deze handige tips voor perfecte slagroom.
Benodigdheden
1 blik dulce de leche van 380 g, gekoeld of op kamertemperatuur
475 ml koude slagroom
1 tl vanille-extract
Bereiding
Meng in een middelgrote kom de dulce de leche en 60 ml van de slagroom en klop tot een glad mengsel.
Meng in een grote kom de resterende slagroom en het vanille-extract. Gebruik een handmixer en begin op lage snelheid, werk dan naar hoge snelheid totdat er stijve pieken ontstaan (wanneer je de kloppers eruit haalt, moeten de pieken van de room recht omhoog staan zonder om te vallen).
Gebruik een rubberen spatel om ongeveer 3/4 van de dulce de leche door de slagroom te vouwen (bewaar 1/4 voor later), zorg ervoor dat je de opgeklopte room niet te veel platdrukt.
Schep de helft van het opgeklopte roommengsel in een cakevorm of vriezercontainer. Voeg de helft van de bewaarde dulce de leche bovenop en gebruik een mes om het mengsel door de room te swirl.
Voeg de resterende opgeklopte room toe en herhaal met de resterende dulce de leche. Dek de vorm af met plastiekfolie of een deksel en zet het in de diepvriezer totdat het stevig is, minstens 6 uur, bij voorkeur een hele nacht.
Het recept ‘Makkelijk dulce de leche ijs‘ is afkomstig van Baking Mischief.
Wat vind jij van dit recept?