Deze kwarktaart met ricotta is niet wat de meeste mensen van een kwarktaart verwachten – er is geen krokante bodem en hij wordt warm uit de oven geserveerd – maar in Italië, waar ze echt heel goed weten hoe ze ricotta moeten behandelen, zijn bijna alle kwarktaarten zoals deze: warme, smeuïge taart.
Benodigdheden
300 g blanke hazelnoten
35 g bloem
160 g chocola 70 % cacaobestanddelen, grofgehakt
100 g gemalen amandelen
225 g boter op kamertemperatuur, in grove blokjes + extra om in te vetten
250 g fijne kristalsuiker
6 grote eieren gesplitst in dooiers en witten
400 g ricotta
2 tl vanille-extract
¼ tl zout
waterganache
100 g pure chocola 70% cacaobestanddelen, grof gehakt in blokjes van 2 cm
40 g fijne kristalsuiker
40 g glucosestroop
70 ml waterzaadjes uit ¼ vanillestokje
40 g boter op kamertemperatuur, in blokjes van 2 cm
verder nodig
10 eenpersoons taartringen van 8-9 cm Ø ingevet en bekleed met bakpapier dat 2 cm boven de rand van de ring uitsteekt
Bereiding
Het recept ‘Kwarktaart met ricotta en hazelnoten’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?