Benodigdheden
Voor het gistdeeg
60 g volle melk
3 g droge gist
15 g fijne kristalsuiker
150 g tarwebloem
1 snuifje zout
75 g zachte boter
15 g ei
Voor de vulling en kruimel
200 g bloem
160 g kristalsuiker
150 g boter
2 el griesmeel (voorkomt een wakke bodem)
400 g abrikozenconfituur
Bereiding
Maak de kruimels
Meng de bloem, suiker en boter met je vingertoppen tot je dikke en kleine kruimels krijgt. Zet in de koelkast, tot aan het gebruik.
Maak het gistdeeg
Warm de melk op tot 38° graden en voeg de gist en suiker toe. Laat 10 minuten wellen tot de gist begint te werken.Doe de bloem en zout in de keukenrobot, voeg het actieve gistmengsel toe, vervolgens de zachte boter en het geklutst ei. Meng tot een homogeen deeg. Gebruik voldoende bloem op je werkvlak en rol uit tot 5 mm dikte.Bekleed een gekartelde ronde bakvorm (diameter 19-20 cm) met het deeg. Rol het overtollige deeg eraf met de deegrol en duw de randjes naar boven.
Maak de taart
Verdeel een eetlepel griesmeel op de bodem en vervolgens de abrikozenconfituur. Strijk mooi glad en verdeel als laatste de kruimels erover.
Bak de taart af in een voorverwarmde oven op 180° graden (hetelucht) voor circa 35 minuten. Je kan de laatste 5 minuten ook de grill even opzetten op de kruimel een extra krokantje te geven. Werk af met bloemsuiker.
6 personen
Bron: Julie Van den Driesschen
Wat vind jij van dit recept?