Dit kokosijs is super romig en vol van smaak. Extra lekker met gebakken kokos en geraspte pure chocolade, maar zonder ook een aanrader.
Benodigdheden
400 ml kokosmelk
200 ml room
75 g suiker
2 eidooiers
optioneel: handvol kokosrasp
optioneel: handvol geraspte pure chocolade
Verder nodig
middelgrote pan
middelgrote kom
garde
siliconen spatel
elektrische mixer
ijsmachine
goed afsluitbare bak
Ook handig
Bereiding
Begin met het scheiden van de eieren, met het eiwit kun je een ander recept maken zoals bijvoorbeeld een pavlova. Eiwit kun je in de koelkast bewaren voor ongeveer 2 dagen, of in de diepvries tot wel 3 maanden.
Verwarm kokosmelk samen met room in een middelgrote pan. Verwarm op middelhoog vuur, maar zorg dat het niet te heet wordt.
Gebruik een garde om de eidooiers samen met 75 gram suiker te kloppen tot het wit is geworden. Schenk voorzichtig het warme mengsel bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen. Als je dit te snel doet, of je klopt niet genoeg, zullen de eieren gaan garen en ontstaan er klontjes.
Schenk dan het mengsel terug in de pan en gaar het mengsel op laag vuur. Blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen. Het beste kun je hier een siliconen spatel voor gebruiken, omdat je dan makkelijk over de bodem kunt roeren zonder een stukje te vergeten. Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met je vinger een streep te trekken op de spatel. Als de streep zichtbaar blijft, is het mengsel gaar. Laat het mengsel afkoelen voor je het in je ijsmachine schenkt.
Schenk het mengsel in de machine en laat draaien voor ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt. Zodra het klaar is, schep je het in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer.
Rooster kokosrasp kort in een droge bakpan en rasp eventueel wat pure chocolade om erbij te serveren.
6 personen
Bron: Ohmydish
Wat vind jij van dit recept?