Door de rozijntjes te wellen in de rum worden ze sappiger en voller van smaak. Dat hoeft niet per se in alcohol: melk, appelsap of druivensap hebben hetzelfde effect.
Benodigdheden
400 g wit brood, 1 dag oud
16 speculaasjes
100 g rozijnen
4 el rum
600 ml melk
1 kl vanille-extract
4 eieren
80 g bruine suiker
½ kl kaneelpoeder
boter
bloem
poedersuiker
snuifje zout
Bereiding
Het recept ‘Klassieke broodpudding met rozijnen, speculaas en kaneel’ is afkomstig van Libelle Lekker.
Klik hier voor het volledige recept.
Het grote Libelle kookboek
365 recepten voor elke dag
Het grote Libelle kookboek telt maar liefst 344 haalbare recepten voor elke dag. Dit boek is de ideale inspiratiebron voor wie elke dag wil koken met verse, kwalitatieve producten volgens het aanbod van de seizoenen.
Wat vind jij van dit recept?