Een cheesecake als dessert is eigenlijk altijd goed, dus waarom niet ook gewoon met Kerst? Deze Kerst cheesecake is niet overdreven machtig, wel zo fijn als je net een flink diner achter de kiezen hebt. Eventueel nog een toefje slagroom erbij en je hebt een succesvolle afsluiter van een gezellige avond.
Benodigdheden
200 g kaneelkoekjes
75 g boter + extra om in te vetten
600 g naturel roomkaas
3 eieren
150 g suiker
125 ml zure room
1 tl koek- en speculaaskruiden
Kerstkoekjes, chocolaatjes, schuimpjes ter versiering
100 g frambozen of rode besjes
Bereiding
Het recept ‘Kerst cheesecake’ is afkomstig van Lekker en Simpel.
Klik hier voor het volledige recept.
Cheesecakes van Berko
De Franse patisserieketen Berko, met filialen in Parijs, Brussel en zelfs Peking, weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. De basis is en blijft roomkaas en een brosse taartbodem, maar vanuit daar laat Berko je zien hoe je eindeloos kunt variëren. Kortom, met de cheesecake-recepten van Berko breid je je repertoire uit.
Wat vind jij van dit recept?