Zijdezacht en heerlijk karamelijs. Dit recept heeft maar een aantal ingrediënten nodig, klaar in een half uur + wachttijd.
Benodigdheden
150 ml volle melk
halve liter slagroom
4 eidooiers
6 el suiker
Ook nodig
ijsmachine
klein sauspannetje
middelgrote pan
garde
keukenmachine met garde
spatel
Bereiding
Vermeng de melk samen met de slagroom in een middelgrote pan en verhit langzaam. Voeg in de tussentijd suiker en een eetlepel water toe aan een klein sauspannetje.
Roer niet, laat het rustig aan opwarmen totdat de suiker begint te karameliseren. Wees voorzichtig! Karamel is namelijk erg heet!
Zodra de suiker een bruine kleur krijgt is de karamel klaar, roer de karamel voorzichtig door de melk en slagroom met een garde.
Doe 4 eidooiers en 2 eetlepels suiker in de kom van je keukenmachine en klop totdat het mengsel wit uitslaat. Dit duurt ongeveer 4 – 5 minuten op hoge snelheid.
Giet er voorzichtig het hete melk en slagroom mengsel doorheen. Blijf mengen om te voorkomen dat de eidooiers gaan stollen. Giet het mengsel terug in de middelgrote pan en laat op laag vuur opwarmen.
Blijf rustig roeren met een spatel. Het karamelijs-mengsel zal na een aantal minuten iets dikker geworden zijn. Als je met je vinger een zichtbare lijn op een houten lepel met het karamelijs-mengsel kunt trekken, dan is het mengsel klaar.
Laat het mengsel afkoelen en giet het dan in de kom van de ijsmachine. Na 40 minuten (afhankelijk van de ijsmachine) zal het karamelijs klaar zijn.
Schep het ijs in een luchtdichte bak en bewaar in de vriezer.
6 personen
Bron: Ohmydish
Wat vind jij van dit recept?