Geef dit klassieke dessert een heerlijke twist, met hazelnoten. Hazelnootpasta wordt mee verwerkt in de mascarponeroom, er gaat wat hazelnootlikeur bij en tenslotte wordt het dessert afgewerkt met crunchy stukjes hazelnoot. Een zaligheid voor tijdens de feesten!
Benodigdheden
50 g hazelnootpasta
50 g hazelnoten, gepeld
250 g mascarpone
2 eieren
80 g suiker
12 lange vingers
2 el likeur, van hazelnoot, Frangelico
4 el chocoladeschilfers
100 ml koffie
Bereiding
Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de suiker tot een luchtige massa. Roer er de mascarpone en de hazelnootpasta door.
Klop de eiwitten stijf. Spatel voorzichtig door het mascarpone-mengsel.
Meng de hazelnootlikeur met de koffie. Besprenkel de lange vingers met dit mengsel.
Rooster de hazelnoten kort in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak ze grof.
Maak een laagje met lange vingers in glaasjes, schep er de mascarpone op, opnieuw een laagje lange vingers, de helft van de grofgehakte hazelnoten en de rest van het mascarponemengsel. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de glaasjes met de rest van de grofgehakte hazelnoten en chocoladeschilfers en serveer.
4 personen
Bron: 15gram.be
Wat vind jij van dit recept?