Benodigdheden
110 g boter, kamertemperatuur
50 g poedersuiker
60 g kristalsuiker
1 tl vanillepasta of 2 tl vanillesuiker
1 ei, kamertemperatuur
230 g tarwebloem
30 g maïzena
1 snufje zout
glazuur
Bereiding
Meng de malse boter met de poedersuiker, suiker en vanillepasta in de keukenmachine. Voeg er het ei aan toe en klop tot een geheel.
Meng bloem, maïzena en een snufje zout in een aparte kom, zeef dit doe lepel per lepel de bloem bij het deeg. Meng tot een homogene massa.
Rol het deeg uit en bedek het met huishoudfolie. Laat het deeg voor gebruik 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C.
Rol het deeg uit op het werkblad tot ongeveer 6 mm dikte. Steek koekjes uit met een vormpje. Bekleed een bakplaat met een siliconenmat of bakpapier. Leg er de koekjes op. Bak de koekjes 11 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
Het recept is afkomstig van Baka med Josefine.
Klik hier voor het originele recept.
Wat vind jij van dit recept?