Deze chocolademousse in een glaasje met een koekje als grafsteen is een perfect dessert voor Halloween.
Benodigdheden
125 g pure chocolade
125 g melk chocolade
3 eiwitten
75 g suiker
250 g
Topping
50 g pure chocolade, geraspt
4 creme double koekjes (of andere)
chocolade decoratiestiften (Dr. Oetker)
verse munt
optioneel: Halloween decoratie
Bereiding
Smelt de pure-en melkchocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen.
Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom. Als deze is opgenomen spatel je de eiwitten erdoor. Klop niet te lang anders klop je de lucht eruit.
Verdeel de chocolademousse over 4 glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast
Rasp de pure chocolade. Schrijf met de chocolade stiften R.I.P. op de koekjes. Je kunt ook een beetje gesmolten chocolade in een plastic zakje doen en een hele kleine punt van een hoekje afknippen en dit als stift gebruiken.
Duw de koekjes een stukje in de chocolademousse zodat ze rechtop blijven staan, laat ze eventueel tegen het glas leunen.
Bestrooi de mousse rondom het koekje met de chocolade rasp. Duw een plukje munt er in en decoreer eventueel met andere Halloween decoratie.
4 personen
Bron: Leuke Recepten
Wat vind jij van dit recept?