Granaatappelsap is gezond en prachtig van kleur! Je kunt dit in pakken kopen of zelf persen, hoe dan ook is deze granaatappel citrus sorbet een aanrader.
Benodigdheden
500 ml granaatappelsap
30 ml yuzu sap of gebruik citroen of limoensap
200 g suiker
Ook nodig
ijsmachine
kleine pan
garde
optioneel: citruspers
Ook handig
Bereiding
Je kunt granaatappelsap in een pak of fles kopen bij de meeste supermarkten, maar je kunt het ook zelf persen van verse granaatappels. Gebruik meer of minder suiker naar smaak, dit is afhankelijk van de zuurheid van het granaatappelsap. Je kunt deze sorbet ook zoeten met honing of agave siroop, de hoeveelheid is naar smaak.
Als je verse granaatappels gebruikt, kun je deze persen met een citruspers op dezelfde manier zoals je citroen of sinaasappels perst. Zeef het sap hierna en verwarm een beetje in een kleine pan. Voeg hier de suiker aan toe en roer met een garde tot de suiker is opgelost. De hoeveelheid suiker is afhankelijk van de soort granaatappels die je gebruikt, de ene soort is namelijk zuurder dan de ander.
Zet het vuur uit en laat het mengsel dan afkoelen. Meng het mengsel met de rest van het granaatappelsap. Pers het sap uit de yuzu’s, citroenen of limoenen en voeg dit toe aan het granaatappelsap.
Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai tot dit bevroren is. De tijd is afhankelijk van de soort machine die je gebruikt. Schep de sorbet dan naar een bak die je kunt afsluiten en plaats deze dan in de vriezer.
Tip
Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel in een bak doen en regelmatig roeren terwijl het in de vriezer staat. De structuur zal dan minder lekker zijn dan met een ijsmachine, omdat het daarin continu draait, maar het is mogelijk.
Wat vind jij van dit recept?