Een glutenvrije Raffaello taart, de droom voor iedereen die dol is op kokos én Raffaello! De eye-catcher op tafel wanneer je iets te vieren hebt. Glutenvrij én vegan!
Benodigdheden
Voor de bodem
150 g glutenvrije gingerbread koekjes of glutenvrije speculaasjes
50 g plantaardige boter
Voor de vulling
250 ml plantaardige slagroom
250 g kokosyoghurt
5 blaadjes gelatine (niet vegan) of 3 g agar agar
1 tl vanille-extract
4 Raffaello- in stukjes
40 g agavesiroop of ahornsiroop
Voor de topping
100 ml plantaardige slagroom
1 tl vanille-extract
15 g agavesiroop of ahornsiroop
8 Raffaello
vers rood fruit naar keuze
15 g kokosrasp
Optioneel
1 tl xanthaangom
Bereiding
Het recept ‘Glutenvrije Raffaello taart‘ is afkomstig van Marike Bol.
Écht lekker glutenvrij
Puur genieten op elk moment
Ben jij klaar met glutenvrije misbaksels? Broden waar je een gat mee in de muur kunt slaan of koekjes die als Saharazand verkruimelen? Met ‘Écht lekker glutenvrij’ geeft Marike Bol jou naast maar liefst 89 recepten ook de kennis in handen waardoor zelf glutenvrij bakken gemakkelijker – en lekkerder – wordt dan ooit!
Wat vind jij van dit recept?