Gingerbread koekemannetjes zorgen gegarandeerd voor een glimlach en daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg lekker.
Benodigdheden
Voor het deeg
120 g boter, op kamertemperatuur
120 g lichtbruine basterdsuiker
50 ml golden syrup of honing
2 tl gemberpoeder
½ tl kaneelpoeder
snuf gemalen nootmuskaat
¼ tl zout
1 ei, op kamertemperatuur
300 g bloem
¾ tl baking soda
Voor de royal icing
200 g poedersuiker
1 eiwit of 30 g gepasteuriseerd eiwit of 5 g eiwitpoeder gemengd met 30 ml water
zilveren pareltjes
Bereiding
Deeg voor koekemannetjes maken
Doe de boter, basterdsuiker, golden syrup, het gemberpoeder, kaneelpoeder, de nootmuskaat en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng het ei erdoor en voeg tot slot de bloem en baking soda toe. Kneed het tot een deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Gingerbread koekjes bakken
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Steek of snijd er koekemannetjes uit en leg ze op de bakplaat. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen. Bak de koekjes in 14-19 minuten gaar en laat ze afkoelen op een rooster.
Koekemannetjes versieren
Zeef voor de royal icing de poedersuiker en meng deze in een kom met het eiwit. Klop tot je puntjes kunt maken door een spatel in het mengsel omhoog te trekken. Je kunt de icing verdunnen door druppelsgewijs water toe te voegen. Vouw van bakpapier een cornetje volgens deze how-to. Decoreer de koekjes met behulp van het cornetje met de royal icing.
30-40 gemberkoekjes
Wat vind jij van dit recept?