Benodigdheden
4 middelgrote appelen
handje pecannoten, grof gehakt
40 g notenmix of noten- en zadenmix
40 g rozijnen
2 el kokospoeder
½ kl kaneel
esdoornstroop
amandelboter
Bereiding
Rode appelen zijn een van Sandra Bekkari’s favoriete superfoods. Deze gevulde appeltjes met noten zijn superlekker met een lepeltje yoghurt of plattekaas.
Verwarm de oven voor op 170°C. Spoel de appelen. Snij de bovenkant van de appelen weg. Hol ze uit met een meloenboortje of klein lepeltje. Blijf een halve centimeter van de schil en hou de onderkant van de appelen intact.
Verdeel de helft van de amandelboter over de bodem van de appelen. Strooi er dan de helft van de andere ingrediënten in en bedruppel met esdoornsiroop. Herhaal. Schik ze in een ovenschaal en gaar 25 minuten in de oven.
Lekker met een lepeltje yoghurt of plattekaas.
Wat vind jij van dit recept?