Benodigdheden
100 g zachte boter
100 g fijne kristalsuiker
100 g donkerbruine suiker
1 ei
140 g patisseriebloem
30 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
0,5 tl zout
25 g ahornsiroop
120 g witte chocolade (callets)
1 el fleur de sel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de zachte boter samen met de fijne kristalsuiker en de donkerbruine suiker luchtig met een houten lepel of pannenlikker.
Voeg het ei toe en meng verder tot het volledig is opgenomen.
Voeg de patisseriebloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout toe en spatel dit er voorzichtig door. Meng als laatste de ahornsiroop en de witte chocolade erdoor. Laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast of totdat je er balletjes kunt van rollen.
Neem een theelepel beslag en rol er een balletje van. Leg zes balletjes op een bakplaat bekleed met voldoende afstand ertussen. Bak de koekjes 10-12 minuten.
Werk ze eventueel af met nog wat stukjes chocolade en fleur de sel zodra ze uit de oven komen.
16 koekjes
Bron: Dit recept komt uit het boek ‘Julie bakt hartig en zoet‘ van Julie van den Driesschen.
Wat vind jij van dit recept?