Crème brûlée is een feestje. Maar wel alleen als deze goed gemaakt is. Niets zo teleurstellend als een suikerlaagje dat niet meer knapperig is. Dit recept voor crème brûlée met kardemom is nét even wat specialer.
Benodigdheden
200 ml slagroom
30 g suiker
1/2 vanillestokje
4 kardemompeulen, gekneusd
3 middelgrote eidooiers
extra rietsuiker om te bestrooien
Verder nodig
bolzeef
ovenvaste schaaltjes
staafmixer
Bereiding
Het recept ‘Crème brûlée met kardemom’ is afkomstig van Benines Kitchen.
Klik hier voor het volledige recept.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Food Talk‘ van Bénine Bijleveld en Kim Feenstra.
Food Talk
60 glutenvrije recepten
In dit hippe, toegankelijke kookboek vind je heerlijke ontbijtjes tot stunning salades en van fashionable hoofdgerechten tot tongstrelende zoetigheden. De leuke, eerlijke schrijfstijl en de fantastische recepten van Bénine, samen met de verhalen en fotografie van Kim maken dit boek een must-have voor iedereen die geniet van lekker eten.
Wat vind jij van dit recept?