Een gemakkelijk en lekker recept voor een warm dessert wat je zo uit de oven haalt. Perfect voor de feestdagen. Maar bij de koffie of thee misstaat deze crumble van cranberry en witte chocolade ook niet.
Benodigdheden
150 g cranberries, diepvries
1 appel
75 g witte chocolade
50 g hazelnoten
100 g bloem
125 g koude boter
70 g + 1 el suiker
0,75 tl bakpoeder
1 el maïzena
snuf zout
vanille- of kaneelijs voor erbij
Verder nodig
eenpersoons ovenschaaltjes, ca 10cm doorsnede
Bereiding
Laat de cranberries ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zeezout in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg de boter toe aan de bloem. Kneed alles vlot tot kruimels. Hak de chocolade grof en meng er doorheen. Zet even apart.
Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Meng de cranberries en de blokjes appel door elkaar en bestrooi met 1 eetlepel suiker en 1 el maizena. Hak de hazelnoten grof en meng door de cranberries.
Verdeel de cranberry’s over de eenpersoons ovenschaaltjes en schep het kruimeldeeg er overheen. Zet de (mini)crumble(s) in de oven en bak ongeveer 35 minuten of tot dat het kruimeldeeg goudbruin is en de fruitvulling gaat bubbelen.
Serveer warm met een bolletje met ijs.
4 personen
Bron: Uit Pauline’s keuken
Lekker makkelijk – Uit Pauline’s Keuken
100 + Simpele en snelle recepten voor elke dag
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Wat vind jij van dit recept?