Benodigdheden
250 g suiker
250 g boter, op kamertemperatuur
¼ tl zout
5 eieren, op kamertemperatuur
250 g bloem
2 tl bakpoeder
50 g cacaopoeder
50 g suiker
95 ml melk
125 g pure chocolade, fijngehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet de bakvorm in en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier. Doe de suiker, boter en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig.
Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft. Meng het cacaopoeder met de suiker en melk en spatel dit door het beslag. Spatel als laatste de gehakte chocolade erdoor.
Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de chocoladecake in 60 tot 75 minuten gaar.
Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Blijft er geen beslag meer aan de prikker zitten, dan kan de cake uit de oven.
Laat de cake kort afkoelen, stort hem en neem vervolgens de vorm weg. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.
Wat vind jij van dit recept?