Dit recept voor chocolade soufflé is licht, fluffy en decadent. Het is gewoonweg een hemels dessert!
Benodigdheden
3 el melk
5 ½ el suiker, plus extra voor de garnering
115 g halfzoete chocolade, grof gehakt
2 eierdooiers
3 eiwitten
bloemsuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Doe de melk en 4 eetlepels suiker in een kleine steelpan en roer op een matig laag vuur tot de suiker is opgelost, ongeveer 1 minuut.
Voeg de chocolade toe en verwarm 1-2 minuten tot deze gesmolten is. Doe het mengsel in een glazen of roestvrij stalen kom en laat 5 minuten afkoelen. Voeg daarna de eierdooiers toe.
Klop het eiwit tot zich stijve pieken vormen. Klop de overige suiker er lepelsgewijs door en blijf kloppen tot het mengsel wit en glanzend is.
Beboter een kleine soufflé schotel of 3-4 kleinere schaaltjes. Bestrooi met wat suiker. Meng een derde van de eiwitten bij het chocolademengsel. Voeg dan de resterende eiwitten toe, Overmix niet! Lepel het beslag in de schaaltjes.
Bak de soufflés 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. Zet de schaaltjes op het onderste rek, want de soufflé wordt als een ballon opgeblazen en stijgt op tot maar liefst 5 cm boven de schotel. Van het moment dat je de soufflé uit de oven haalt, krimpt de opgeblazen lucht in de belletjes zodra de temperatuur daalt en zakken de soufflés geleidelijk in. Dat komt omdat het in je huis kouder is dan in de oven.
Bestrooi de soufflés met wat bloemsuiker en serveer direct.
Het recept ‘chocolade soufflé’ is afkomstig van Saveur.
Klik hier voor het volledige recept.
Neprica Rosso Tormaresca Antinori 2019
Aroma’s van rood fruit, kruiden en viooltjes. Zachte aanzet met smaken van kersen. Goed evenwicht tussen rijpe tannines, zuren en structuur.
Wat vind jij van dit recept?