Een cheesecake met koekjesbodem en roomkaastopping. Een friszure taart om u tegen te zeggen, het vergt wat tijd maar is uitendelijk niet zo moeilijk om te maken.
Benodigdheden
Bodem
200 g zandkoekjes
snuif zout
90 g gesmolten boter
Vulling
700 g volle roomkaas
200 g volle platte kaas
250 g bloemsuiker
1 vanillestok
1 tl zout
70 g bloem
sap en fijne zeste van een citroen
400 ml room, 30%
8 eieren
Topping
150 g platte kaas
150 g roomkaas
Bereiding
Het recept ‘Cheesecake’ is afkomstig van Sofie Dumont.
Klik hier voor het volledige recept.
Cheesecakes van Berko
De Franse patisserieketen Berko, met filialen in Parijs, Brussel en zelfs Peking, weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. De basis is en blijft roomkaas en een brosse taartbodem, maar vanuit daar laat Berko je zien hoe je eindeloos kunt variëren. Kortom, met de cheesecake-recepten van Berko breid je je repertoire uit.
Wat vind jij van dit recept?