Met zo’n bijzondere bodem is je taart sowieso een succes. De perfecte combinatie van een stevige crunchy basis met een zacht, lobbige vulling.
Benodigdheden
300 g ongezouten amandelhazelnootmix
200 g vloeibare honing
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl zeezout
1 el arachideolie
250 g Mon Chou zacht & luchtig
2 el citroensap
200 g plantaardige variatie op yoghurt naturel
200 g verse blauwe bessen
Verder nodig
keukenmachine
metalen quichevorm met losse bodem (Ø 24 cm)
staafmixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Maal de notenmix met 150 g honing, het bakpoeder, kaneel en 1/2 tl zeezout in de kom van de keukenmachine tot een grofkorrelig deeg. Vet de vorm in met de olie. Duw het deeg met vochtige handen in de vorm tot een egale laag. Bak in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.
Duw de bodem met de bolle kant van een lepel nog een beetje aan op het moment dat de taartbodem uit de oven komt. Laat in 1 uur helemaal afkoelen. Doe de roomkaas, het citroensap, de rest van de honing en de yoghurt met de rest van het zout in een kom en meng met de staafmixer tot een egaal, romig mengsel. Schep de vulling op de notenbodem. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Neem de cheesecake uit de koelkast en leg de blauwe bessen erop met de kruintjes naar boven.
Tip
Je kunt het fruit aanpassen aan het seizoen. Bijvoorbeeld aardbeien of kersen in de zomer en stoofpeertjes in de winter. Vervang de amandelhazelnootmix door notenmix naturel.
Cheesecakes van Berko
De Franse patisserieketen Berko, met filialen in Parijs, Brussel en zelfs Peking, weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. De basis is en blijft roomkaas en een brosse taartbodem, maar vanuit daar laat Berko je zien hoe je eindeloos kunt variëren. Kortom, met de cheesecake-recepten van Berko breid je je repertoire uit.
Wat vind jij van dit recept?