De klassieke Braziliaanse caipirinha cocktail, heerlijk fris door de limoen en perfect voor warme dagen!
Benodigdheden
3 limoenen, sap + rasp
100 ml cachaça rum
80 g rietsuiker
125 g suiker
450 ml water
3 blaadjes gelatine
Ook nodig
klein sauspannetje
citrusrasp
citruspers
middelgrote kom
ijsmachine
hersluitbaar bakje
spatel
Bereiding
Meng 125 g suiker met 125 ml water in een klein sauspannetje en breng aan de kook. Vul een kom met koud water en week hierin de gelatineblaadjes. Het suikerwater is goed zodra de suiker is opgelost.
Knijp het overtollige water uit de gelatine en los deze op in het warme suikerwater. Rasp de schil van de limoen en pers deze hierna uit. Meng deze met 80 g rietsuiker en 325 ml water.
Voeg de rum en het suikerwater toe. Laat het mengsel afkoelen.
Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai tot deze genoeg bevroren is. Dit verschilt per machine hoe lang dit zal duren.
Schep de sorbet dan in een bak en zet in de vriezer of serveer direct vanuit de ijsmachine, dan zal de sorbet wel iets zachter zijn.
6 personen
Bron: Ohmydish
Wat vind jij van dit recept?