Benodigdheden
300 g biobutternut (nettogewicht, geschild)
1 snufje fleur de sel (voor het glazuur)
60 g bloemsuiker (voor het glazuur)
250 g mascarpone (voor het glazuur)
220 g gezouten boter
190 g ruwe rietsuiker
1/2 zakje bakpoeder (10 g)
180 g bloem
80 g amandelpoeder
75 g walnoten
75 g gedroogde veenbessen
1 bio citroen
1/2 sinaasappel bio
4 eieren
1/2 biosinaasappel (voor de afwerking)
1/2 biocitroen (voor de afwerking)
1 eetlepel gedroogde veenbessen (voor de afwerking)
30 g walnoten (voor de afwerking)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker. Voeg de malse boter, de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en klop tot een homogeen deeg.
Rasp de butternut met de grove kant van de rasp. Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel heel oppervlakkig fijn. Breek de noten in grote stukken. Spatel al deze ingrediënten samen met de gedroogde veenbessen onder het deeg.
Bekleed de bodem van een ronde bakvorm van 20 cm diameter met bakpapier en beboter de randen. Giet het deeg in de bakvorm en bak het gedurende 1 uur. Bedek de cake halverwege de baktijd met aluminiumpapier. Laat 5 minuten rusten, ontvorm de cake en laat hem op een taartrooster afkoelen.
Meng alle ingrediënten van het glazuur voorzichtig met een klopper tot een gladde textuur. Verdeel iets meer dan de helft van het glazuur over de cake en werk af met noten en gedroogde veenbessen. Rasp er een beetje sinaasappel- en citroenzeste bovenop. Serveer de taart en geef er de rest van het glazuur apart bij.
12 personen
Bron: Delhaize
Wat vind jij van dit recept?