Benodigdheden
4 eieren
1 tl vanillesuiker
125 g suiker
125 g bloem
250 g mascarpone
50 g poedersuiker + 1 el extra
250 g frambozen
50 g ongezouten pistachenoten
Bereiding
Splits de eieren en klop de eidooiers met de fijne suiker stevig op tot het mengsel bleek en schuimig wordt. Zeef de bloem boven het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag, tot je een homogeen deeg verkrijgt.
Leg een vel bakpapier in een bakblik en verdeel er het deeg over. Bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C, of tot de bovenkant goudbruin is. Haal de biscuit uit de oven en stort ‘m op een licht bevochtigde, met suiker bestrooide schone theedoek. Verwijder voorzichtig het bakpapier.
Rol het gebak samen met de theedoek op en laat enkele minuten rusten in de theedoek.
Maak nu de vulling. Meng de mascarpone en poedersuiker met een garde. Meng de pistachenoten met 1 eetlepel poedersuiker. Rol het afgekoelde gebak voorzichtig weer uit en bestrijk het met mascarpone, bestrooi met pistachenoten en frambozen. Rol het gebak weer op (deze keer zonder theedoek) en snij een klein stukje van de kerststronk af. Plak het met wat vulling bovenop de kerststronk. Wikkel het in plasticfolie en zet het minstens 4 uur in de koelkast.
Bestrooi met poedersuiker.
Tip
Je kan de biscuit instrijken met een mengsel van 10 cl rietsuikersiroop en 4 cl witte rum.
Het recept ‘Buche met frambozen en pistachenoten’ is afkomstig van Elle.
Klik hier voor het originele recept.
Wat vind jij van dit recept?